MAJ

  Koszt obiadu:    

17*5,50 ZŁ=93,50 zł.

obiad 12 maja

Zupa ogórkowa na wywarze wieprzowym

(żeberka, marchew, SELER, pietruszka, por, ogórki kiszone, ziemniaki, liść laurowy, ziele angielskie, koper)

Łazanki z kiszoną kapustę i kiełbasą, ananas

(MĄKA PSZENNA, kiełbasa, przyprawy, kapusta kiszona, cebula, ANANAS)

13,14,15 maja egzaminy klasy 8 - obiadu nie ma

obiad 16 maja

Zupa grochowa na wywarze wieprzowym

(żeberka, boczek wędzony, groch, marchew, SELER, pietruszka, por, majeranej, ziemniaki)

Zapiekany ryż z jabłkami i jogurtem

(ryż, jabłka, cukier, MLEKO, cynamon)

na wpłaty czekamy od 1  do 10 KAŻDEGO MIESIĄCA

na indywidualny rachunek bankowy

za nieterminowe wpłaty będą naliczane odsetki

PROSIMY O WPŁATĘ DOKŁADNEJ KWOTY.

Osoby dokonujące odpisów zgłaszają informację o nieobecności ucznia
z wyprzedzeniem na maila : h.graban@sp40.edu.gdansk.pl

Zasady bezpiecznego spożywania posiłku

  1. Posiłki wydaje pracownik obsługi.
  2. Stoliki i krzesła po każdym posiłku są myte przez pracownika obsługi za pomocą ciepłej wody ze środkiem myjącym dopuszczonym do użytku w szkole, a następnie po wyschnięciu zdezynfekowane.
  3. Naczynia i sztućce zmywane są w zmywarce i wyparzane.
  4. W przypadku zaistnienia takiej konieczności, dopuszcza się spożywanie posiłków przez dzieci w salach lekcyjnych z zachowaniem zasad bezpiecznego i higienicznego spożycia posiłku.
  5. Procedura może ulec zmianie w każdym czasie ze względu na dynamiczną sytuację w kraju oraz wytyczne Ministerstwa Zdrowia oraz Głównego Inspektora Sanitarnego.